Kennis en expertise

Kennis en expertise: Projectmanagement!

Tijdens mijn carrière heb ik op verschillende opdrachten uitgevoerd en ben ik met veel verschillende inhoudelijke zaken in contact gekomen. Hieronder een opsomming daarvan:

Erfpacht en Uitgifte
Communicatie
Circulaire economie, afvalverwerking en afvalscheiding
Beleggingsverzekeringen
Traditionele levensverzekeringen
Hypotheken
Relatiebeheer/Commercieel klantcontact/particuliere klanten en burgers
Klachtenafhandeling
Burgerparticipatie
Kwaliteitsmanagement
Leidinggeven

Technische kant beleggingsverzekeringen
Vanaf 1995 tot 2007 heb ik verschillende functies uitgeoefend op de Leven afdeling van een beleggingsverzekeringsmaatschappij. Hier heb ik alle facetten van het werk uitgevoerd. Begonnen met het invoeren van nieuwe aanvragen en heb deze werkzaamheden uitgebreid met het doorvoeren van mutaties, offreren (nieuw en bestaand), medische acceptatie, klachtenafhandeling en relatiebeheer. Tevens verschillende vakinhoudelijke diploma’s behaald.

Transparantie en compensatie beleggingsverzekeringen
Als projectmanager heb ik het hele transparantietraject meegemaakt vanaf het eerste onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) tot en met de compensatie zelf. Hierdoor heb ik veel ervaring met projecten op het gebied van Wet- en regelgeving en compensatie.

Kwaliteitsmanagement
Voor het programma compensatie beleggingsverzekeringen heb ik het kwaliteitsplan mogen schrijven.

Communicatie
Communicatie was vooral bij de transparantie- en compensatieprojecten een groot en belangrijk onderdeel. En (in- en externe) communicatie vind ik zelf sowieso een heel belangrijk onderdeel. Om rapporten, voorstellen en plannen goed op papier te kunnen zetten, heb ik de cursussen schriftelijke communicatie en het schrijven van beleidsrapporten gevolgd. Later heb ik geholpen bij de externe communicatie van een gemeente richting de betrokken burgers en voor een afvalverwerkingsbedrijf richting de omwonenden van dit bedrijf.
In mijn vrije tijd mag ik graag mijn gedachten aan het papier toe vertrouwen.

Juridische en fiscale aspecten
Niet alleen bij de projecten heb ik veel ervaring opgedaan met de juridische en fiscale aspecten van levensverzekeringen maar ook zeker in mijn tijd op de Leven afdeling. Met name bij het afhandelen van de klachten kwamen deze onderdelen veelvuldig aan bod.

Hypotheken
In de hoogtijdagen van de beleggingsverzekering was het erg populair om een beleggingsverzekering te koppelen aan een hypotheek. Daarom wilde ik mijn kennis over hypotheken vergroten en heb op dit gebied diverse diploma’s gehaald.

Andere verzekeringen en andersoortige werkzaamheden
Naast beleggingsverzekeringen heb ik als projectmanager ervaring opgedaan met traditionele levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Buiten de verzekeringswereld heb ik opdrachten uitgevoerd op het gebied van circulaire economie, natuurbeheer, bodemmilieu en bouw.

Klantcontact
Ik heb heel veel telefonisch, schriftelijk en persoonlijk contact gehad met zakelijke klanten, particuliere klanten en bewoners. Ik heb gewerkt in commerciële binnendienstteams maar heb ook regelmatig zakelijke klanten bezocht. Daarnaast heb ik veel persoonlijk contact gehad met particuliere klanten en bewoners die vragen of klachten hadden.

Leidinggeven en werving en selectie
Naast mijn werk bij Falcon Leven op de Leven afdeling heb ik leiding gegeven aan de afdeling archiefbeheer. Ook verzorgde ik op de Leven afdeling de werving en begeleiding van uitzendkrachten en hielp regelmatig mee aan de werving en selectie van leven medewerkers. Deze opgedane ervaring helpt mij nog steeds bij het vormen van en het leidinggeven aan het projectteam.