Consultancy

13047657_10205979414752434_7005611008571846003_o-kopie-kopie
Consultancy

Een opdrachtgever wilde een verandering door gaan voeren maar had geen consultant en portfoliomanager tot zijn beschikking. Ik bood aan het vooronderzoek voor hem te doen en na instemming ben ik ermee aan de slag gegaan. Ik heb toen het vooronderzoek uitgevoerd, een voorstel geschreven en samen met de opdrachtgever het projectmandaat opgesteld. Na goedkeuring van de stuurgroep heb ik de projectbrief geschreven.

Uit nood geboren dus. Maar ik heb toen wel ontdekt dat ik het doen van vooronderzoek, zaken uitzoeken, voorstellen voorleggen en advies geven heel erg leuk vind om te doen. Pionieren is echt iets voor mij. Nu is projectmanagement natuurlijk ook een vorm van pionieren. Maar het onontdekte en het voortouw nemen spreekt me heel erg aan.

Na die eerste consultancy opdracht heb ik regelmatig (voor)onderzoeken verricht. En heb dat niet alleen bij nieuwe opdrachten gedaan maar ook bij vastgelopen trajecten waar ik moest onderzoeken of doorgaan een optie was. En als dat zo was hoe dan we weer zo snel mogelijk voortgang konden boeken.
Het gezegde “een goed begin, is het halve werk” is er niet toevallig. Het doen van een gedegen vooronderzoek scheelt heel veel werk tijdens het project zelf.

Wilt u een verandering doorvoeren? Weet u misschien niet hoe te beginnen of wilt u een duidelijk overzicht krijgen in de te maken keuzes? Neem gerust contact met me op!